Seneste nyheder

Fysioterapi og osteopati: Hvordan adskiller og supplerer de to behandlingsformer hinanden?

I dette blogpost udforsker vi forskellene mellem de to behandlingsformer fysioterapi og osteopati. Vi ser på, hvordan de kan være gavnlige hver for sig, fordelene ved at kombinere dem, de problematikker, fysioterapi og osteopati hver især kan hjælpe på, og hvordan man bedst kan vurdere, hvilken behandlingsform, der er mest hensigtsmæssig til at behandle lige netop din sundhedsproblematik.

Saadan finder du den rette behandler til dig og dit barn

Sådan finder du den rette behandler til dig og dit barn

Det er en jungle at finde frem til den behandler, der kan hjælpe dig og dit barn med jeres unikke helbredsproblemer. Som ikke-fagperson, og forældre med ansvar og omsorg for sit barn, kan det være en ekstra stor udfordring at finde den rigtige behandler. I sidste ende handler det om behandlerens erfaring og kompetencer og jeres indbyrdes kemi, men inden du finder frem til den rette, er der nogle røde flag, der afslører om du er på rette vej.

Abort – beskyttelse af liv eller kontrol af kvinder og piger?

Abort – beskyttelse af liv eller kontrol af kvinder og piger?

Det kan godt være, at aborten er fri i Danmark, men det er den ikke i resten af verden. Hvad betyder det for kvinder- og pigers rettigheder og adgang til basal sundhed? Hvorfor går debatten kun på opretholdelse af liv uden at tage højde for kvinder og pigers ve og vel? Og hvorfor bliver aborter forbudt, når forskning gang på gang tydeligt viser, at abortforbud ikke sænker antallet, men faktisk har den stikmodsatte effekt? Få svarene her.

Har du problemer med at amme? Maaske har din baby et stramt tungebaand

Har du problemer med at amme? Måske har din baby et stramt tungebånd

Stramt tungebånd er en forvirrende diagnose. Det er den bl.a., fordi der blandt lægefaglige eksperter er uenighed om, hvorvidt klipning er den rette løsning eller om det ikke gør en forskel eller i værste tilfælde bare gør problemerne værre. Hvad er tegnene på et stramt tungebånd, hvordan påvirker det amningen og hvad er den rigtige løsning? Få svarene her.

6 gode raad til dig, der har svaert ved at faa gang i amningen

6 gode råd til dig, der har svært ved at få gang i amningen

Amning. For nogle skal der næsten intet til, for andre kræver det lidt mere arbejde, og endelig er der nogen, der aldrig får det til at fungere. Alle scenarier er helt okay og naturlige – også, hvis du vælger flasken. Men inden da, kan disse 6 gode råd måske hjælpe dig og din baby. Til sidst er der også et kærligt råd til dig, der aldrig får amningen ordentligt op at køre.

Det sker der med kvindekroppen før, under og efter en vaginal fødsel

Det sker der med kvindekroppen før, under og efter en vaginal fødsel

Fra det sekund du bliver gravid begynder kroppen af forberede sig på den kraftpræstation det er at skabe og sætte et nyt liv i verden. Din krop ændrer sig markant under graviditet og fødsel, og det er en proces, der for alvor viser, hvor utrolig kvindekroppen virkelig er. Her kan du lære mere om alt det, der sker, før, under og efter en vaginal fødsel.

Skraldespandsdiagnosen kolik

Skraldespandsdiagnosen kolik

Timer med skrig og gråd. En utrøstelig baby med ondt i maven. Forældre, der er ved at gå ud af deres gode skind. Kolik er en smertefuld lidelse, som går ud over hele familien. Årsagen til sygdommen kender vi ikke, og kolik falder ind under begrebet skraldespandsdiagnoser, da det ofte bruges til at ”diagnosticere” diffuse mavesmerter. Behandlingen er lige så ukonkret, og lyder ofte på blot at vente på at det går over. Men sådan behøver det ikke at være.