Endometriose

Jeg er uddannet til at arbejde med sammenvoksninger i bindevæv, herunder arvæv og kroniske smerter, hvilket er en typisk følge af endometriose.

Lider du af endometriose?

Endometriose er en tilstand, der kan både forårsage smertefulde menstruationer og påvirke din fertilitet og evne til at få børn.

1 uf ad 10 kvinder lider af af invaliderende sygdom, og oplevelsen af at have endometriose bliver ofte forværret af, at der stadig mangler viden, forskning og ikke mindst forståelse for sygdommens kompleksitet og dens symptomer, samt behandlingsformer osv. 

I CorrectMyBaby er vi specialiseret i at behandle kvindesygdomme. Vi har stor erfaring i at behandle kvinder med endometriose, og vi tager dig og dine symptomer alvorligt. 

 

Symptomer

Symptomer på endometriose er mange

Ofte går kvinder rundt med en forståelse af, at det skal gøre ondt at have menstruation. 

Det er rigtigt, at der er smerter forbundet med at menstruere, men det skal ikke være i sådan grad, at du slet ikke kan fungere i dagligdagen.

Hvis du påtænker, at du har endometriose, er det altid en god idé at få en gynækolog til at undersøge dig. 

Årsager

Endometriose er vildtfarent arvæv

Endometriose er en tilstand, hvor væv af samme type som det, der sidder i slimhinden i livmoderen også sidder uden for livmoderen, eks. bughulen, æggestokkene, tarme og urinblæren.

I meget sjældne tilfælde kan vævet rejse længere og også sætte sig andre steder i kroppen.

​Problemet med det vildtfarne væv er, at uanset, hvor det sidder i kroppen, så reagerer endometriosevævet stadig som livmodervæv.

Det betyder fx, at vævet påvirkes af din cyklus, og kan blive påvirket af hormonerne i kroppen.

Endometriose og barnløshed

Endometriosevævet kan nedsætte bindevævets frie bevægelighed, hvor det sætter sig – ofte med kroniske smerter til følge.

Lidelsen kan også føre til dannelse af blodfyldte cyster, voldsomme menstruationssmerter og indre sammenvoksning af væv.

Sidder sammenvoksningerne omkring æggestokkene, kan det forårsage barnløshed.

Behandling

Det er hårdt og udfordrende at lide af endometriose, og den oplevelse bliver ofte forværret af manglende forståelse og viden om problemet blandt sundhedsfaglige.

Den manglende viden kan gøre det til en kamp bare at blive udredt for endometriose.

Lige nu ligger gennemsnitstiden på udredelse på syv år.

Den lange udredningstid skyldes, at man går igennem mange andre undersøgelser, inden lægen til sidst undersøger for endometriose. 

Almindelige undersøgelser ved gynækolog kan ikke alene afgøre om du har endometriose. Der skal yderligere udredning til.

Osteopati kan ikke kurere endometriose, men det kan lindre og nedsætte smerterne i kroppen – også over længere tid. Det gøres blandt andet ved at behandle det arvæv cysterne danner, men også ved at se på hele kroppen og optimere kroppens helhed. 

​I CorrectMyBaby lytter vi til dig, dine udfordringer og din krops symptomer.

Vi tilrettelægger desuden en skræddersyet behandlingsplan til dig.

Ud over behandlingen hjælper det specialiserede team i CorrectMyBaby også med råd og relevante kosttilskud, kostændringer, samt hvilke former for motion, der kan afhjælpe, og hvilke, der frarådes. 

Priser for behandling

Afbud

Skal ske senest 24 timer før.

Det kan gøres online eller via sms eller telefon på tlf. 31 31 95 09. Ved for sent afbud eller udeblivelse opkræves fuldt honorar.

HUSK! Medbring dit eget lagen eller håndklæde til behandling.

Betaling

Der afregnes hver gang efter endt behandling. Du kan betale med MobilePay eller kontant.

Vi lægger ikke ud for nogle private forsikringsselskaber (se, hvilke der dækker her), pånær PFA (vær obs på, at der er en egenbetaling) og Nordic Netcare.

Har du et af de andre forsikringsselskaber, som dækker os, skal du selv lægge ud for din behandling. Vi tilsender dig en faktura, som du mailer videre til forsikringsselskabet.

Ofte stillede spørgsmål omkring ...

Sådan behandler vi ...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.