Seneste nyheder

Fysioterapi og osteopati: Hvordan adskiller og supplerer de to behandlingsformer hinanden?

I dette blogpost udforsker vi forskellene mellem de to behandlingsformer fysioterapi og osteopati. Vi ser på, hvordan de kan være gavnlige hver for sig, fordelene ved at kombinere dem, de problematikker, fysioterapi og osteopati hver især kan hjælpe på, og hvordan man bedst kan vurdere, hvilken behandlingsform, der er mest hensigtsmæssig til at behandle lige netop din sundhedsproblematik.

Skraldespandsdiagnose: Irritabel tyktarm – IBS

Irritabel tyktarm – IBS er en af de skraldespandsdiagnoser, flest får stillet. Omkring 16% af den danske befolkning lider under symptomerne, der bl.a. kan give stærke mavesmerter, diarré, forstoppelse, samt mange andre problematikker, der kan gå hårdt ud over livskvaliteten. Hvorfor er den funktionelle lidelse en skraldespandsdiagnose? Hvad er symptomerne? Kan osteopati behandle IBS? Få svarene her.

Hvad er skraldespandsdiagnoser og funktionelle lidelser?

Hvad er skraldespandsdiagnoser og funktionelle lidelser?

Næsten 300.000 danskere lider af sygdomme, som lægerne ikke kan finde en årsag til. Derfor oplever mange, at diagnosen ikke bliver mere end en beskrivelse af symptomerne. Læger kalder sygdommene for funktionelle lidelser, men de går også under “kælenavnet” skraldespandsdiagnoser. Hvilke sygdomme hører til gruppen af skraldespandsdiagnoser? Hvordan viser symptomerne sig, og kan de behandles? Få svarene her.