Diskusprolaps

CorrectMe kan sikre dig ordentlig behandling af diskusprolaps

Har du fået en diskusprolaps?

Hele 45% af befolkningen oplever at have rygsmerter på et eller andet tidspunkt i deres liv, og hvert år opereres mellem fem til 6000 mennesker for en diskusprolaps. 

I CorrectMe kan vi sikre dig en effektiv behandling af din diskusprolaps.

Symptomer på diskusprolaps

Årsager til diskusprolaps

Nakken består af syv hvirvler, derefter kommer brystryggen med tolv hvirvler, og nederst i ryggen har vi lænden, som består af fem lændehvirvler.

Rundt omkring hver hvirvel er der flere ledbånd samt muskler, som er med til at stabilisere ryggen og bevæge den. Imellem hver ryghvirvel er der en bruskskive, der kaldes for en diskus. I midten af diskus er der en gele-agtig kerne, der hedder nucleus pulposus, og rundt om den har vi en bindevævsring, der hedder anulus fibrosus.

En diskusprolaps opstår, når der over tid opstår små revner i bindevævsringen. Det medfører, at den indre kerne kan sive ud. Når den kommer ud til den yderste del af diskusskiven, kan der opstå det, der kaldes discitis, som er en inflammation af skiven. Presses nucleus endnu længere ud, kan den trykke på nerverne, og kan føre til smerter, nedsat styrke, følesans og snurren i ballen og benet og i værste tilfælde følelsesløshed.

En diskusprolaps kan opstå som følge af:

  • Slid af ryggen over tid.

  • Forkert løft evt. med for tung vægt.

  • Traume efter fald eller trafikulykke.

Sådan udvikler en diskusprolaps sig

Der er 4 stadier i udviklingen af en diskusprolaps: 

 1. Begyndende protrusion diskus: Noget af diskus er presset ud. Det kan forårsage smerte og stivhed i ryggen.

 2. Protrusion diskus: Tydelig udposning af diskus, som trykker på omliggende væv. Smerter i balle og ryg kan opleves.

 3. Diskusprolaps: Der er gået hul i bruskskiven og væske er sivet ud. Smerter i balle, baglår og læg kan opleves.

 4. Fri diskusprolaps: Prolapsmaterialet er trykket fuldstændig ud og trykker på omliggende væv. Smerter i balle, baglår og læg opleves.

Er diskusprolaps farlig?

Som udgangspunkt er en diskusprolaps IKKE farlig. Rent faktisk er det en relativ normal ting at udvikle. 

Ofte vil patienter have en scanning af deres ryg så snart de oplever smerte. Den scanning vil i mange tilfælde formentlig vise en masse slidforandringer, der kan forskrække folk, men er en helt naturlig del af aldring. Derudover har det vist sig, at scanner man folk uden rygsmerter vil indtil flere have en diskusprolaps uden at udvise symptomer op det.

Ofte hører man også folk fortælle, at de for 6-7 år siden havde en diskusprolaps, og det er derfor de har ondt den dag i dag. Det har dog vist sig, at kroppen er god til at reparere sig selv, som vi ser med muskelskader, og størstedelen af diskusprolapserne vil hele af sig selv.

Derfor kan CorrectMe hjælpe dig med diskusprolaps

Vi har mange års erfaring, med behandling af diskusprolaps.

Lægerne opererer i dag sjældent på en diskusprolaps, da raten for succes er svingende. Hos CorrectMe ved vi, hvornår behandling og træning er det rigtige for dig, og hvornår en operation kan være en god idé.

Vi behandler over og under området, hvor diskusprolapsen sidder. Det gør, der kommer mindre stress på nerverne, som disken trykker på.

Behandling af diskusprolaps

Som osteopater er det vores primære mål at skabe fri bevægelighed hos dig med det formål at skabe en bedre cirkulation, der vil fremme helingen af det beskadigede område.

Derfor starter vi behandlingen med at undersøge hele din krop for at finde de mekaniske bevægebegrænsninger, du kan have.

Derefter tager vi stilling til hvilke restriktioner, der har en betydning for belastningen af din ryg.

 

Et eksempel:

En gammel ankelforstuvning er helet op for længst, men skaden kan have forskubbet knoglerne i foden, og det kan trække i hasemusklerne, som hæfter på bækkenet og give en låsning af dette. Denne låsning kan over tid belaste en diskusskive, så du til sidst oplever, at prolapsen siver ud og trykker på en nerve.

I sådan et tilfælde er det ikke nok at behandle ryggen, da symptomerne højst sandsynligt vil vende tilbage.

Derimod skal fod, ankel, knæ, hofte og bækken også behandles, og CorrectMe-teamet skræddersyer en behandling, der hjælper dig og løser din problemstilling med diskusprolaps.

Priser på behandling af diskusprolaps

Afbud

Skal ske senest 24 timer før.

Det kan gøres online eller via sms eller telefon på tlf. 31 31 95 09. Ved for sent afbud eller udeblivelse opkræves fuldt honorar.

HUSK! Medbring dit eget lagen eller håndklæde til behandling.

Betaling

Der afregnes hver gang efter endt behandling. Du kan betale med MobilePay eller kontant.

Vi lægger ikke ud for nogle private forsikringsselskaber (se, hvilke der dækker her), pånær disse:

 • PFA (vær obs på, at der er en egenbetaling),
 • Nordic Netcare
 • Falck Healthcare

Har du et af de andre forsikringsselskaber, som dækker os, skal du selv lægge ud for din behandling. Vi tilsender dig en faktura, som du mailer videre til forsikringsselskabet.

Henvisning

Du kan IKKE bruge din henvisning fra praktiserende læge eller læger fra hospitalerne med genoptræningsplaner hos os. Vi er ikke en del af ydernummersystemet og der er derfor ikke tilskud fra det offentlige. Hos os er det fuld egenbetaling. 

Sygeforsikring Danmark giver tilskud til vores behandlinger og det kræver ikke henvisning.

Nogle forsikringsselskaber kræver henvisning fra egen læge. Disse henvisninger tager vi imod.

Ofte stillede spørgsmål omkring ...

Sådan behandler vi ...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.