Knæ - springerknæ og løberknæ
Har du problemer med knæet?
Vi stiller store krav til vores knæ.
Alene ved almindelig gang og bevægelse i hverdagen slider vi på det, og vi kan også overbelaste det gennem sport, inaktivitet og overvægt.
Flere oplever, at behandling fremfor operation kan være vejen frem ved problemer og smerter.
I CorrectMe kan vi undersøge dig, og hjælpe dig med den rette behandling.
Symptomer
Hvor hoften er et stort ukompliceret led, med relativ begrænsede strukturer involveret, er et knæ meget kompliceret. Det skyldes bl.a., at knæ er store led med store belastninger. Derfor er det svært at liste et symptombillede, og har du smerter, kræver det yderligere undersøgelse for at finde ud af, hvad årsagen til dit problem er.
Knæene bliver udsat for store belastninger i vores dagligdag. Derfor er det vigtigt at reagere på hurtigt, hvis du oplever smerter.
Jo hurtigere du får behandlet smerterne, jo hurtigere kan teamet i CorrectMe hjælpe dig af med dem igen.
Årsager
Slidgigt: Giver smerter ved hvile og belastning. Typisk stivhed om morgenen.
Korsbåndsskader: Opstår som regel i forbindelse ved sport, og oftest ved uheld, fx sammenstød, fald eller vrikken rundt. Du kan have smerter, men der kan også bare være en følelse af ustabilitet og at knæet “svigter” dig pludseligt.
Meniskskader: Kan give stærke smerter ved brug af benet. Nogle gange viser det sig kun, når benet bøjes eller strækkes, som en pludselig skarp smerte i knæet.
Inflammation: Hævet, nogle gange rødt og varmt. Inflammation opstår som regel i en slimsæk.
Schlatterssygdom: Smerter i hos børn og unge opstår som oftest i forbindelse med sport. Kan skyldes irritation af lårets muskelsene, som hæfter lige under knæet.
Springerknæ: Smerter fortil på knæ eller under knæskallen, som kommer ved aktiviteter, der involverer hop, spring og/eller spark. Problematikken skyldes en spændt eller svag lårmuskel, hvis tilstand forværres ved aktivitet og kan blive så slem, at der opstår betændelse eller inflammation.
Løberknæ: Mærkes som smerter på ydersiden af knæ. Opstår ved aktivitet, der indeholder løb.
Hofte, bækken- og ankel er oftest også led, som kan give problemer.
Behandling
Som behandlingsform er læger gået mere væk fra kikkertoperation og ”oprensning”, da det har vist sig i mange tilfælde at forværre smerterne. Derfor bør konservativ behandling, altså træning og manuel/osteopatisk behandling afprøves inden evt. operation.
Vi undersøger hele din krop. Hvis skaden er opstået ved løb er det interessant at finde ud af, hvorfor skaden opstod, fremfor kun give råd om hvile. Dette kan være nødvendigt i starten, men bliver der ikke behandlet imens, vil problemet formentligt opstå igen.
Derfor kan vi hjælpe dig
Teamet i CorrectMe er uddannet og trænet i at diagnosticere og behandle smerter i knæ, og vi undersøger hele din krop for at finde ud af, om smerten evt. stammer fra en problematik et andet sted i kroppen.
Hvis skaden er opstået ved løb vil vi også forsøge at finde ud af, hvorfor skaden opstod for at forhindre, at problemet opstår igen.
Vi kombinerer osteopati og fysioterapi, hvilket giver den bedste langvarigt effekt, for at undgå smerterne vender retur.
Vi hjælper dig også med at forstå uforklarlige smerter, og vores behandling optimerer blodgennemstrømning, hvilket især er vigtigt, hvis smerterne skyldes slidgigt og/eller artrose.
Priser for behandling
Osteopati & Fysioterapi
Osteopatisk behandling | Ane eller Janus
Sprog: Dansk/Engelsk | Minimumsalder for behandling: 0 år
Osteopatisk behandling | Matteo
Sprog: Engelsk | Minimumsalder for behandling: 12 år
Osteopatisk behandling | Maja
Sprog: Dansk/Engelsk | Minimumsalder for behandling: 14 år
OBS: Tager ikke imod forsikringspatienter, da hun afventer autorisation
Weekend & akutpriser
Massage & Zoneterapi
Fysiurgisk Massage | Gitte
Sprog: Dansk/Engelsk
Zoneterapi | Gitte
Sprog: Dansk/Engelsk
Afbud
Skal ske senest 24 timer før.
Det kan gøres online eller via sms eller telefon på tlf. 31 31 95 09. Ved for sent afbud eller udeblivelse opkræves fuldt honorar.
HUSK! Medbring dit eget lagen eller håndklæde til behandling.
Betaling
Der afregnes hver gang efter endt behandling. Du kan betale med MobilePay eller kontant.
Vi lægger ikke ud for nogle private forsikringsselskaber (se, hvilke der dækker her), pånær disse:
- PFA (vær obs på, at der er en egenbetaling),
- Nordic Netcare
- Falck Healthcare
Har du et af de andre forsikringsselskaber, som dækker os, skal du selv lægge ud for din behandling. Vi tilsender dig en faktura, som du mailer videre til forsikringsselskabet.
Henvisning
Du kan IKKE bruge din henvisning fra praktiserende læge eller læger fra hospitalerne med genoptræningsplaner hos os. Vi er ikke en del af ydernummersystemet og der er derfor ikke tilskud fra det offentlige. Hos os er det fuld egenbetaling.
Sygeforsikring Danmark giver tilskud til vores behandlinger og det kræver ikke henvisning.
Nogle forsikringsselskaber kræver henvisning fra egen læge. Disse henvisninger tager vi imod.
Ofte stillede spørgsmål omkring ...
Sådan behandler vi ...
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.