Tarmlidelser

autoimmune tarmlidelser

Døjer du med autoimmune tarmlidelser?

Tarmlidelser kan medføre en række generende symptomer såsom diarré, forstoppelse, voldsomme mavesmerter, oppustethed og meget andet. 

 

Der kan være mange forskellige årsager til tarmlidelser. Nogle kan være midlertidige imens andre kan være kroniske, og symptomerne kan vise sig som alt fra generel ubehag i hverdagen til smertefulde tilstande, der går ud over din livskvalitet.

I CorrectMe er vi uddannet i at behandle hele fordøjelsessystemet. 

Vi ved, hvordan det arbejder, hvordan det er opbygget, og hvilke problemer, der kan opstå i forbindelse med tarmlidelser. 

Derfor kan vi også hjælpe dig med at lindre smerter og reducere dine symptomer på autoimmune tarmlidelser. 

Symptomer og årsager til autoimmune tarmlidelser

Der findes flere forskellige symptomer og årsager til autoimmune tarmlidelser

Tegn på autoimmune tarmlidelser kan være forskellige. 

OBS! Husk altid at kontakte lægen, hvis du har blod i afføring, stærke mavesmerter og/eller feber!

Lægerne er de første, som skal hjælpe dig. Osteopater og andre faggrupper kommer i anden række.

Tarmlidelser kan i mange tilfælde være ganske ufarlige – også selvom de er meget ubehagelige og generende for dig. Der er dog nogle tilfælde, hvor dine problemer med tarmlidelser kan skyldes mere alvorlige problemer – såsom cancer. 

I CorrectMe behandler vi ikke tarmlidelser eller maveproblemer, hvis vi vurderer, at de er alvorlige. I så fald henviser vi dig til en læge.

Mere om autoimmune tarmlidelser

De største tarmlidelser er Colitis Ulceros, Chrons sygdom og irriteret tyktarm – IBS. Der ses særligt en god effekt i behandlingen af disse tarmlidelser ved at tilpasse kosten.

Colitis Ulcerosa er en af de tarmlidelser, der viser sig som en kronisk betændelsestilstand. Derfor ses ofte god effekt med antiinflammatorisk kost.

Chrons sygdom er autoimmun. Det betyder, at der sker en fejl i ens immunsystem, og derfor begynder det at bekæmpe sig selv. Evt. effekt ved ændring af kosten kan variere meget fra person til person. Det vi typisk afprøver først, er at udelukke en eller flere madgrupper samtidig eller en ad gangen, fx mælkeprodukter, glutenprodukter og sukker. 

Irritabel tyktarm – IBS kaldes en skraldespandsdiagnose, og dækker over, at der ikke er et fast symptom- eller behandlingsbillede, der kan forklare tarmlidelsen.

Ofte kan kost og behandling gøre rigtig meget.

Mange har særligt god effekt med Low Fodmap-diæten. Diæten er ret omfattende og skal holdes 100% for at give god effekt. Det kan være nødvendigt at bruge diæten i perioder, for at dæmpe de symptomer, der knytter sig til dine tarmlidelser.  

Behandling af autoimmune tarmlidelser

Som osteopatiske behandlere kan vi ikke helbrede dine autoimmune tarmlidelser, men vi kan hjælpe dig med at få en bedre hverdag, en krop i bedre balance og muligvis også behov for lavere dosis medicin eller hele medicinfri perioder.

I CorrectMe er vi uddannet i hele fordøjelsessystemet, og kender dets funktionalitet, opbygning og de problemer, der kan opstå. 

Vi kan behandle på bindevævet, der ligger omkring dine tarme, og kigger holistisk på din kost. Vi er ikke låst fast på én kostplan eller kost-tankegang, men finder det, der hjælper dig i din unikke situation, og lægger en realistisk plan med udgangspunkt i dine unikke problematikker forbundet med dine tarmlidelser.

Det er vigtigt at understrege, at vi ikke kan få dine autoimmune tarmlidelser til at forsvinde, men vi kan hjælpe dig med at få ro på dine smerter og leve et liv med lang færre symptomer og i større balance.

Priser for behandling af autoimmune tarmlidelser

Afbud

Skal ske senest 24 timer før.

Det kan gøres online eller via sms eller telefon på tlf. 31 31 95 09. Ved for sent afbud eller udeblivelse opkræves fuldt honorar.

HUSK! Medbring dit eget lagen eller håndklæde til behandling.

Betaling

Der afregnes hver gang efter endt behandling. Du kan betale med MobilePay eller kontant.

Vi lægger ikke ud for nogle private forsikringsselskaber (se, hvilke der dækker her), pånær disse:

  • PFA (vær obs på, at der er en egenbetaling),
  • Nordic Netcare
  • Falck Healthcare

Har du et af de andre forsikringsselskaber, som dækker os, skal du selv lægge ud for din behandling. Vi tilsender dig en faktura, som du mailer videre til forsikringsselskabet.

Henvisning

Du kan IKKE bruge din henvisning fra praktiserende læge eller læger fra hospitalerne med genoptræningsplaner hos os. Vi er ikke en del af ydernummersystemet og der er derfor ikke tilskud fra det offentlige. Hos os er det fuld egenbetaling. 

Sygeforsikring Danmark giver tilskud til vores behandlinger og det kræver ikke henvisning.

Nogle forsikringsselskaber kræver henvisning fra egen læge. Disse henvisninger tager vi imod.

Ofte stillede spørgsmål omkring ...

Sådan behandler vi ...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.