Forekomst af svimmelhed

Svimmelhed er hyppigere med stigende alder men kan forekomme i alle aldre. I alderen over 65 år oplever næsten 33% episoder med svimmelhed, og ca 23 % har oplevet det de sidste 12 måneder i alderen 18-79 år.

Årsag til svimmelhed

Når man bliver svimmel og/eller mister balancen, er der ofte et problem med sansesystemet i det indre øre (vestibulærsansen), det visuelle system (synet) eller det somato-sensoriske system. Oplever man svimmelhed, som ikke blot er kortvarigt, anbefaler vi, at man går til egen læge og bliver udredt for årsagen.
I vores kranie løber den 8. kranienerve, n. vestibulo-cochlearis, som sørger for at vi kan holde balancen, og at vores hørelse fungerer. Når der er en dysfunktion på nerven, taler man enten om en central eller perifer dysfunktion.
Perifer vestibulær dysfunktion (det indre øre)

  • virus på balancenerven
  • afklemning af vestibularis nerven
  • hovedtraume
  • løse øresten (BPPD, benign paroxismal positional dizziness) læs mere her
  • Meniére

Central vestibulær dysfunktion (skader på centralnervesystemet)

  • tumor i hjernen
  • multipel sclerose
  • vaskulære problemer i hjernestamme (fx blodprop)

Andre årsager til kan være bivirkninger fra medicin, lavt blodtryk samt spændinger i nakken, der kan give nedsat iltforsyning til hjernen. Læs mere om nakken her

Hvad kan vi hjælpe med

Vi undersøger altid hele kroppen igennem, for at finde årsagssammenhænge med din svimmelhed. Vi vil have ekstra fokus på nakken og hovedet, som vi behandler med blide kraniosakral teknikker, for at løsne for de strukturer vestibularis nerven passerer.
Hvis du lider af svimmelhed pga øresten, der har revet sig løs, benytter vi os af Epley’s manøvre for at hjælpe dem på plads igen. Behandlingen af øresten kan være ret ubehagelig for patienten, da man ofte oplever kraftig svimmelhed undervejs.

Kontakt os

Ring på 7199 5919

Skriv til os

Du er velkommen til at udfylde formularen herunder og skrive til os direkte. Jeg svarer tilbage hurtigst muligt!

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Emne

Din besked