behandling af nakke ved stramt tungebånd

Stramt tungebånd:

Hos CorrectMe har vores osteopat David holdt sig opdateret indenfor emnet omkring stramt tungebånd også kaldet posterior tongue-tie (PTT), som der er en del debat om landet over. Han har også besøgt Kirsten Slagter i Holland for at se hvordan hun vurderer tungebånd. I Danmark er de danske øre-næse-hals læger ikke uddannet i at diagnosticere eller klippe den bagerste del af et stramt tungebånd. Man siger, at har man et stramt tungebånd fortil (ATT), er der også en bagerst komponent.

Hvis man skal have lavet et klip, er det vigtigt, at man får kropsbehandling både før og efter klippet, som en osteopat kan udføre. Samtidig er det vigtigt, at forældrene sørger for “aftercare” 4-6x dagligt, når klippet er foretaget.
De fleste forældre vælger at tage til Holland for at få foretaget klippet. Det kan være en god ide også at spørge til råds på Facebook gruppen: dansk støttegruppe for stramt tungebånd, samt besøge hjemmesiden www.stramttungebaand.dk
Der kan du bl.a. læse om hvordan du tager billeder til vurdering af tungebånd i gruppen, og hvis du sender billederne til Holland for en vurdering.
I mellemtiden håber vi, at de danske læger får videreuddannet sig til at foretage et klip bagtil, så man ikke skal tage til udlandet.

Symptomer på PTT kan være;

  • Amme problemer; klikken, suger luft ind, får ikke ordentlig fat på bryst, mælk siver ud af munden, tager ikke nok på i vægt, sår/betændelse på brystet, vabler på læben

  • Refluks grundet luftindtag. Læs om refluks her

  • Får ikke tungen op i ganen eller ud af munden.

  • og mange, mange flere

For mere information om hvad vi kan behandle hos spændbørn klik her

Ring til os på 71 99 59 19

kropsbehandling af osteopat David hos CorrectMe
Skriv til os Du er velkommen til at udfylde formularen herunder og skrive til os direkte. Vi svarer tilbage hurtigst muligt!

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Emne

Din besked