Skævt kranie og fladt hoved

Plagiocephaly er betegnelsen på et skævt kranie eller fladt hoved, og betyder at kraniet har en fladt område og/eller et område, der buler ud.
Et skævt kranie kan opstå under graviditeten, hvis livmoderen er asymmetrisk eller under fødslen ved brug af sugekop. Hos for tidligt fødte ser man ofte, at hovedet er asymmetrisk, da  det er så blødt, samt hvis de ikke får skiftet deres hoved position ofte nok. Under et kejsersnit kan der opstå spændinger i bindevævet omkring nakken hos den nyfødte, som medfører, at de ikke kan eller vil dreje hovedet til begge sider. Hermed kan der også opstå et fladt hoved.

Skævt kranie- hvad kan du selv gøre

  • sørge for at din baby ofte ligger på maven, da trækket fra nakkemusklerne vil hjælpe hovedet med at forme sig
  • rulle et håndklæde under siden af kroppen i den side hovedet er fladt, så belastningen mindskes
  • sørge for at den anden side er attraktiv med fx legetøj (gælder også i sengen), samt stå på den side baby ikke vil kigge til
  • vende hovedet til den side, der ikke er flad

Vi kan hjælpe

Er der opstået spændinger omkring nakke og baghoved, vil de spændinger modvirke at hovedet vokser fuldt ud. Det er vigtigt, at få det behandlet helst inden de er 6 måender gamle, men man kan stadig nå at hjælpe hovedets form frem til 1-1.5 års alderen.
Vi undersøger hele kroppen igennem for spændinger med særlig fokus på nakke og hoved, og derefter bruger vi blide og sikre kraniosakral teknikker til at løsne for spændingerne.
I svære tilfælde vil hovedet ikke blive helt symmetrisk, men kan stadig afhjælpes. Det er vigtigt at være klar over, at det er en langsom process for hovedet at blive så symmetrisk som muligt, og det er ofte nødvendigt med behandlinger over en længere periode.

Kontakt os
Ring på 7199 5919
For onlinebooking klik her
B
esøge vores hjemmeside www.correctme.dk

Skriv til os

Du er velkommen til at udfylde formularen herunder og skrive til os direkte. Jeg svarer tilbage hurtigst muligt!

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Emne

Din besked