Refluks og silent refluks

Refluks og silent refluks ses ofte hos spædbørn. Det er normalt for en baby at gylpe, men eftersom maven stadig ikke er moden, kan der komme syre fra maven og op af spiserøret, kaldet refluks. Det kan sive ud af munden, blive spyttet ud, eller de kan have silent refluks, hvor syren bare løber op af spiserøret og generer.
Hvis man går til læge vil man ofte få at vide, at man skal se tiden an eller give medicin til den lille. Ofte udskrives Nexium, men som al anden medicin er der bivirkninger bl.a. hård mave.

Symptomer på refluks og silent refluks

  • gylper/kaster op, som kan vare op til en time
  • græder/urolig
  • kaster hovedet bagover
  • græder når man lægger baby ned efter amning
  • dårlig ånde, hoster

Årsager

Hvis spændingen i lukkemekanismen mellem spiserør og mavesæk ikke er optimal, er der mulighed for at syre stiger og gennem spiserøret. Spædbarn og for tidligt fødte har ofte et øget tryk i mavesækken, som  medfører at syren kan komme op.
Spiserøret går gennem vores åndedrætsmuskel diafragma, som befinder sig under ribbenene og hæfter på ryggen. Ubalance omkring mave og diafragma kan forårsage refluks.

Hvad kan du selv gøre?

  • amme med baby i lodret position
  • undgå at lægge den lille ned lige efter et måltid
  • amme i kortere tid men oftere, så presset i maven ikke øges for meget

Hvad kan osteopati gøre?

Vi undersøger altid kroppen igennem for spændinger og løsner for dem. Ved refluks og silent refluks har vi særlig fokus på maven og åndedrætsmusklen, samt nakke og kranie. Den 10. kranienerve, n. Vagus, løber gennem en åbning i kraniet og forsyner maven og lukkemekanismen ved indgangen til maven, og det samme gør nerverne fra brystryggen. Det er her vi kan gøre en stor forskel ved at løsne for nerverne, så de har et frit forløb og lukkemekanismens funktion kan forbedres.

Kontakt os

Ring 7199 5919

Skriv til os

Du er velkommen til at udfylde formularen herunder og skrive til os direkte. Jeg svarer tilbage hurtigst muligt!

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Emne

Din besked