En af de hyppigste årsager til, at vi behandler spædbørn, er ondt i maven. Kald det gerne kolik, da dette er en “diagnose” lægen stiller, når barnet typisk græder min. 3 timer om dagen, 3 dage om ugen i tre uger.
Inden babyen bliver født er dens mave steril, og det er ved den naturlige fødsel og efterfølgende amning, at den får mange af de vigtige bakterier, den har brug for, for et modent mave-tarm system.

Tegn på ondt i maven

  • Gråd når baby prutter eller har afføring
  • græder, trækker benene op under sig
  • maven buler kraftigt ud, skubbes fra side til side
  • mange og ildelugtende prutter

Hvorfor har min baby ondt i maven?

Der kan være mange årsager og teorier om hvorfor maven driller hos de små;

  • Lactose bliver ikke brudt ordentlig ned. Dette medfører ufordøjet lactose i tarmene, som fermenterer og medfører prutter samt tarmene udvider sig og kan medføre smerte.
  • Bakterier: baby har ikke nok af de sunde bakterier kaldet probiotika (mælkesyrebakterier), til at have et sundt mave-tarm system.
  • Nakke og bækken; under fødslen kan der nemt opstå spændinger i nakke og bækken. For at vores tarme kan fungere, er det vigtigt at nerveforsyningen til dem er optimal. Da vi har nerver fra den øverste del af nakken og bækkenet, der forsyner vores tarme, er det vigtigt at de områder er frie og bevægelige. Hvis din baby ofte ligger i en såkaldt “banan” stilling eller ofte kun kigger i en retning, kan det være tegn på spændinger.
  • Mælkeallergi. Nogle babyer har mælkeallergi og vil reagere på mælken med ondt i maven samt rød og tør hud. Hvis man giver flaske, kan det være bedre at give gedemælk. Dog sælges det ikke i danmark, da der ikke er nok videnskabelig dokumentation, for at det egner sig som næring til spædbarn. Det sælges dog i andre lande.
  • Morens diæt ved amning. Nogle produkter, som moren indtager, kan genere den lilles mave. Dette kan være chokolade, kaffe, banan, sodavand også light produkter.
  • Stress: stress for baby under graviditet, fødsel og efter fødsel kan medføre at tarmene skubber maden videre inden den bliver ordentligt fordøjet, og resultatet kan være mavesmerter

Vi kan hjælpe

Som osteopater er vi uddannet i at mærke efter spændinger hos spædbørn. Vi undersøger altid hele kroppen igennem og bruger blide behandlingsteknikker.
Har du nogen spørgsmål eller vil booke en tid, så er du velkommen til at kontakte os på 7199 5919

Skriv til os

Du er velkommen til at udfylde formularen herunder og skrive til os direkte. Jeg svarer tilbage hurtigst muligt!

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Emne

Din besked