Øresten- forekomst

hos 20% af dem, der oplever svimmelhed, er det grundet øresten. Man ser det ofte hos unge og midaldrende, og ofte opstår det uden kendt årsag. Det kan dog forekomme efter hovedtraume, operation i øret eller længere tid i sengen.

Hvad sker der

Løse øresten kaldes også BPPD (benign paroxysmal positional dizziness). Når ørestenene river sig løs ender de i 90% af tilfældene i den bageste buegang, men det kan forekomme i den forreste eller yderste cirkulære buegang.
Ved pludselige bevægelser, som at vende sig i sengen, vil man opleve svimmelhedsanfald, hvor det føles som om, at omgivelserne drejer rundt og kan føre til kvalme og opkast.

Vi kan hjælpe

Behandlingen af løse øresten i den bageste buegang tager ikke lang tid, men kan fremprovokere svimmelhed og kan være meget ubehageligt. Vi benytter os af Epley manøvren, hvor man placerer patienten og hovedet i forskellige stillinger, for at skubbe ørestenene tilbage på plads. Efter behandlingen er det vigtigt, at man ikke ligger fladt med hovedet de næste to dage, da der er risiko for at ørestenene kan falde tilbage i buegangen.

Kontakt os!

Ring på  7199 5919

Skriv til os

Du er velkommen til at udfylde formularen herunder og skrive til os direkte. Jeg svarer tilbage hurtigst muligt!

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Emne

Din besked